Опозицията настоя в парламента да дойдат министри за бюджета

ДПС поканиха Василев, от ГЕРБ поискаха Нинова
7
Опозицията настоя в парламента да дойдат министри за бюджета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Народното събрание обсъжда и днес на второ четене текстовете от проектобюджета за 2022 г.

В процедура по начина на водене заместник-председателят на ПГ ДПС Хамид Хамид настоя в зала да бъде поканен финансовият министър Асен Василев.

Още по темата
Председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова поиска да бъде поканена вицепремиерът Корнелия Нинова, която по думите й вчера си е позволила "назидателен тон" към една от парламентарните групи , а именно - че точно ПГ на ГЕРБ-СДС не желае приемането на този бюджет и затова го бави, предаде БТА.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС присъстваше в пленарна зала и аргументира всички свои предложения, каза Атанасова. Колегата й Делян Добрев подчерта, че този бюджет не предвижда нито лев компенсация за тока или газа от 1 април. Гласуваме нещо, което от първия ден, от който влезе в сила, няма да върши работа, каза Добрев.

Георги Свиленски от "БСП за България" заяви, че вчера не е имало изказвания по същество, а над 100 процедури по начина на водене.

След повече от 20 часа работа вчера парламентът прекрати заседанието си. Между двете заседания депутатите имаха само 3 часа и 40 минути почивка. 

Днес депутатите трябва да продължат с гласуванията на второ четене на текстовете от проектобюджета за тази година, тъй като заради липсата на кворум в последните часове на работа народните представители само дебатираха предложенията, без да гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: бюджетГЕРБ-СДС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Кой,...кой бави приемането на бюджета и защо !....Заради един Гешев е всичко ?
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, ама що за "куклен театър" е това "чудо" в Народното Събрание? Да внимават, че току така задаващите се танкове от север са "прескочили " Карпатите
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бсп продължавате с това предателско поведение. Руския император ще изтряска след Украйна , България. Всички българи трябва да се противопоставят на агресора. Ще има ядрен конфликт.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама тия мaмyли още ли не са приели бюбжета? Тя годината мина бе!